Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

Spoštovani,

zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa v RS, so s 16.3.2020 in do preklica zaprti vsi vrtci (javni in zasebni) v RS. V Vrtcu Galjevica na podlagi poziva vsem staršem (e-pošta 12.3. oz. telefon 13.3. do 10.30 ure) nismo prejeli potreb po nujnem varstvu otrok znotraj dovoljenih izjem, ki jih je določila MOL. Vsem staršem, ki potrebe za nujno varstvo predšolskih otrok iz Vrtca Galjevica še niso sporočili, kljub pozivu preko oddelčnega e-naslova in telefonskega poziva SD svetujemo, da to nemudoma storijo tako, da svoje potrebe sporočijo na kontaktni elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. na telefon: 041/767-607. Na podlagi odloka vlade RS, z dne nimamo organiziranega institucionalnega nujnega varstva otrok, ampak je organizirano nujno varstvo otrok s prostovoljci. Vsi javni vrtci in osnovne šole MOL smo angažirali med svojimi zaposlenimi prostovoljce, ki bodo lahko poskrbeli za nujno varstvo vključenih otrok iz posameznega vrtca ali šole. Do nujnega varstva so upravičeni le zdravi otroci, ki ne kažejo bolezenskih znakov in katerih starši opravljajo delo v organizacijah, ki so nujne za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Prvenstveno pomagamo zagotoviti prostovoljno varstvo zdravnikom in medicinskim sestram, ki so nepogrešljivi v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše ter zavodih za varovance s posebnimi potrebami, nato nepogrešljivim delavcem v energetiki in komunikacijskih podjetjih, komunalnih in servisnih službah, oskrbi ter operativcem v Slovenski policiji in Slovenski vojski. Dodatni pogoj je, da morata biti oba starša zaposlena v eni od naštetih organizacij in imata oba razporeditev dela v isti izmeni ter da otrok že obiskuje vrtec ali osnovno šolo (1.-5. razred) v Ljubljani. Starši morajo pridobiti izjavo delodajalca, da so razporejeni na delo v izjemnih okoliščinah. Hkrati morajo starši podpisati tudi izjavo soglasja s prostovoljnim in brezplačnim nujnim varstvom otroka. Med prostovoljnim varstvom otrok ne velja Zakon o vrtcih, niti ostali predpisi, ki urejajo dejavnost predšolske vzgoje, niti delovnopravna zakonodaja, saj gre za okoliščine višje sile. Več: https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/varstvo-otrok-na-domu-prostovoljci/

V času zaprtosti vrtca (okrožnica MIZŽ 6030-2/2020 z dne 12.3.2020) so starši opravičeni plačila za vrtec. Plačila so oproščeni tudi starši, ki bodo koristili nujno varstvo.

BREZPLAČNA KOSILA ZA SOCIALNO OGROŽENE DRUŽINE V ČASU EPIDEMIJE
Zaradi razmer, v katerih se je znašla Slovenija, se soočamo s številnimi izzivi, ki jih rešujemo s skupnimi močmi. V primeru, da (zaradi izpada prehrane vašim otrokom, ki so jo prejemali v vrtcu) potrebuje otrok oz. vaša družina nujno pomoč v obliki hrane, to sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. na telefon 040/322-136 (svetovalna služba) med 8.30 in 15.30 uro. Iz svetovalne službe Vrtca Galjevica smo že kontaktirali nekaj družin s katerimi sodelujemo v vrtcu pri dodeljevanju pomoči v obliki programa botrstva in Fundacije. Na Mestni občini Ljubljana bomo v sodelovanju z LPP omogočili vsakodnevni dovoz kosila za najbolj ogrožene otroke, ki živijo v Ljubljani.

V času, ko je zelo pomembno, da skrbimo za zdravje in sledimo ukrepom za preprečevanje širjenja okužb, hkrati pa nam vreme omogoča kvalitetno bivanje na z aktivnostmi za zdravje, vam v povezavi pošiljamo nekaj aktivnosti Fakultete za šport: http://www.slofit.org/slofit-nasvet/ArticleID/187/Priporo%c4%8dila-o-telesni-dejavnosti-v-%c4%8dasu-%c5%a1irjenja-korona-virusa .

Prosimo vas, da spremljate sredstva javnega obveščanja o poteku in terminih preklica izrednih ukrepov. Želimo vam, da ta čas preživite kar se da pogumno, strpno, zdravo, z veliko dobre volje in morda izkoristite čas tudi za drobne, srečne trenutke.


Prijazen pozdrav vsem,
Barbara Novinec, ravnateljica

(Priporočila za preventivno ravnanje in zaščito zdravja)

Spoštovani starši,

v vrtcu od preteklega tedna nenehno spremljamo objave Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) v zvezi s pojavom in razširjenostjo koronavirusa v Evropi ter priporočila zdravstvenih služb. Ministrstvo za zdravje RS sporoča, da v Sloveniji ni razloga za preplah, a je kljub temu potrebna izredna pazljivost.  Razmere in ukrepi za zajezitev virusa se lahko hitro spreminjajo, zato bomo v vrtcu ravnali skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki je ključna nacionalna kontaktna točka. Informacije so dostopne na naslednji povezavi https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Celotno obvestilo s protokolom za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni in preventivnimi ukrepi si lahko ogledate tukaj:

Z željo, da do obolenj ne bi prišlo,  vas prijazno pozdravljamo.

Maja Berlic, organizatorka PZHR in Barbara Novinec, ravnateljica

(Priporočila za preventivno ravnanje in zaščito zdravja)

Objavljamo načrt za zagotavljanje kontinuiranega dela v VRTCU GALJEVICA v času koronavirusa.

Pravočasno načrtovanje omogoča, da ima vzgojno izobraževalni zavod predvidene vse vire in potrebne informacije za delo v kriznih razmerah pojavljanja koronavirusa. Načrt si lahko ogledate s klikom na sledečo povezavo (datoteka je v PDF formatu).

 

Barbara Novinec, ravnateljica