Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

 

Program za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo


Svetovalna dejavnost

V naš vrtec so vključeni tudi otroci s posebnimi potrebami, kateri so deležni zraven časovnih, prostorskih in prilagoditev izvajanja dejavnosti tudi dodatne strokovne pomoči. Z njimi se igrata in jih spodbujata pri razvoju vzgojiteljici za izvajanje dodatne strokovne pomoči.

Otroci s posebnimi potrebami so na podlagi individualnega načrta družini ali zapisnika multidisciplinarnega tima centra za zgodnjo obravnavo (12. člen ZOPOPP, 2017) vključeni v program za predšolske otroke s prilagojenih izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo znotraj rednih oddelkov vrtca. Zanje se za vsako vrtčevsko leto posebej skupaj s starši in člani multidisciplinarnega tima v centru za zgodnjo obravnavo oblikuje individualiziran vzgojno-izobraževalni program, katerega nosilci so vzgojitelji. Dodatno strokovno pomoč vzgojiteljici za zgodnjo obravnavo v skladu s svojim individualnim načrtom za vsakega posameznega otroka s posebvzgojiteljicinimi potrebami.

Programske dokumente programa za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo najdete na spodnjih povezavah.

BIBA TORTO MEŠA,
VIJA-VAJA, VIJA-VAH
EN KOS TI DOBIŠ,
EN KOS PA MALA MIŠ.