Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

Spoštovani starši,

ob pričetku novega koledarskega leta vam želim obilo osebnega zadovoljstva, sreče, uspehov, skupnega sodelovanja in predvsem obila zdravja.

Praznični čas je bil za večino nas prijazen in miren, je pa v vrtcu nekaj novih obolenj med zaposlenimi, tudi polno cepljenimi strokovnimi delavci. V zadnjem tednu minulega leta sta se okužili 2 strokovni delavki, zaradi katerih je bilo v karanteno poslanih 11 otrok iz oddelkov metulji in polži ter vsi strokovni delavci, ki so bili prepoznani kot visoko rizični tesni stik. Prvi januarski teden smo pričeli s petimi novimi potrjenih okužbami, ki so nastale izven vrtca in v prostore vrtca niso bile vnešene.

Na današnji dan smo zabeležili 79 % prisotnost otrok, kar je glede na pojavnost tudi drugih otroških bolezni, v okviru večletnega povprečja. V vrtcu dosledno upoštevamo ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni, ki so v vrtčevskem okolju zelo pomembni, saj otrokov imunski sistem še ni v celoti razvit. Otroci se vsakodnevno gibajo na svežem zraku, ponujamo jim zadostne količine svežega sadja in zelenjave, spodbujamo jih k pitju vode in ozaveščamo pomembnost umivanja rok. Z vsemi dejavnostmi, ki jih usmerjamo v krepitev otrokovega imunskega sistema želimo v največji možni meri pomagati Vam staršem, ki igrate ključno vlogo, da so vaši otroci v kar se da dobri telesni in psihični kondiciji.

Obvladovanje epidemije v vrtcu obravnavamo dosledno, z upoštevanjem vseh navodil Ministrstva za zdravje, NIJZ in Ministrstva za šolstvo. Poleg tega se vsi zaposleni, ne glede na izpolnjevanje pogoja PCT, 1x tedensko testiramo s hitrimi antigenskimi testi, zaposleni, ki ne izpolnjujejo pogoja PC, pa skladno z uredbo na 48 ur. Prosimo vas, da nas sproti seznanjate z vsemi vzroki odsotnosti vašega otroka (vrsta bolezni, odrejena karantena, počitnice itd.), saj je pravočasno obveščanje izjemno pomembno pri izvajanju preventivnih ravnanj.

V prihajajočih tednih, glede na napovedi stroke, pričakujemo porast okužb znotraj posameznih oddelkov ter tudi med zaposlenimi, zato vas pozivamo k strpnosti in upoštevanju vseh navodil za preprečevanje širjenja bolezni. Obvestila o pojavu COVID-19 in ostalih nalezljivih bolezni bomo pošiljali izključno staršem iz oddelkov v katerih se bo bolezen pojavila in v primeru okužbe s COVID-19, tudi vsem ostalim visoko rizičnim tesnim stikom. Vseh ostalih staršev o širjenju COVID-19 med otroki in zaposlenimi ne bomo obveščali.

V upanju, da bo okužb čim manj in bomo znali najti veselje v drobnih stvareh vas lepo pozdravljam,

Barbara Novinec, ravnateljica