Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

Spoštovani starši,

z današnjim dnem do predvidoma konca januarja so v dogovoru z zunanjimi izvajalci, zaradi povečanega števila okužb in odsotnosti otrok, v vrtcu odpovedane popoldanske aktivnosti (šport, ples, ritmika).

V vrtcu beležimo povečano število karanten in okužb med otroki, poleg zmanjšanega števila prisotnih zaposlenih na delu. Na današnji dan je v vrtcu 65 % otrok vseh 26 oddelkov in 68,5 % SD, ki jih nadomeščamo z dodatnimi študenti v vrtcu. Z jutrišnjim dnem bomo združili oddelka lisičke in sovice na enoti Jurček ter oddelka žabice in račke na lokaciji Pot k ribniku. Vsi zaposleni se bomo do nadaljnjega dnevno samotestirali pred vstopom v oddelek ali na delovno mesto, ob ponedeljkih imamo testiranje z zunanjim izvajalcem.

Od 10. 1. 2022 veljajo nove NIJZ izjeme od 7 dnevne karantene: https://www.nijz.si/; pri predšolskih otrocih je ta za prebolele s Covid-19, kar starši dokazujejo z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od desetih dni in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni.

Vlada RS je danes sprejela Odlok o spremembi in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki velja od 19. 1. 2022 dalje in določa, da predšolski otroci ob posamezni potrjeni okužbi s SARS-CoV-2 v oddelku ne gredo v karanteno na domu (izključno z naslova visokorizičnega stika v vrtcu). NIJZ priporoča samotestiranje na domu za predšolske otroke takega oddelka za čas trajanja predvidene 7-dnevne karantene. V primeru, da je v oddelku potrjena okužba pri 30 % ali več otrok znotraj 14 dni, se v karanteno na domu napoti celoten oddelek otrok.

Na nivoju oddelka vas bomo sproti obveščali v primeru potrjenih okužb s Covid-19, kot je to tudi v primeru drugih nalezljivih bolezni. Zagotavljamo samostojno delovanje oddelkov oz. delovanje v mehurčku znotraj 9 ur in sicer na enoti Galjevica in Orlova med 7:15 in 16:15 uro ter na enoti Jurček in obeh lokacijah med 7:00 in 16:00 uro. V vrtcu bomo sicer še vedno zagotavljali jutranjo zbirno sobo med 6:00-7:15 uro in popoldansko zbirno sobo med 16:15-17:00 uro (izjema na lokaciji Dolenjska c. do 16:30 ure), vendar naprošamo starše, da otroke predajo in prevzamejo v vrtcu v času samostojnega delovanja oddelka, ko je to mogoče, ker s tem zmanjšujemo možnost prenosa morebitnih še neodkritih okužb v vrtcu.

Z željo, da bomo v prihajajočih dneh obdržali delovanje vrtca s čim manj okužbami, vas naprošam za sodelovanje in strpnost ter vas lepo pozdravljam.

Barbara Novinec, ravnateljica