Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

Naslov: Galjevica 35, 1000 Ljubljana | Telefon: 01/4204-700, 712
Fax: 01/4204 709 | Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizacijska vodja: Jana Suhadolnik

Mob.: 051 609 637| E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Oddelki:
medvedi, zmaji, ježi, kužki:
  01 420 47 08
polži, petelini, srne:
  01 420 47 10
pikapolonice, mucki, metulji:  01 420 47 11

Poslovni čas: 6.00-17.00
Zbirna soba: 6.00- 7.00 (trakt II)
Odprtje traktov ob 7.00
Odprtje vseh oddelkov: 7.30-8.00

 

 

OPIS

Na južnem obrobju Ljubljane, kjer mesto s svojimi stolpnicami, betonskimi igrišči in hrupnim prometom preide v idilična sodobna naselja hiš z vrtovi, stoji enota Galjevica.

Prostorsko in programsko smo povezani z našima sosedama OŠ Oskar Kovačič in športno dvorano Krim. Sproščen živ-žav otrok na zelenicah, v atriju in na igrišču pred enoto vrtca pa dodaja  temu predelu Galjevice utrip ves dan. V enoto, v kateri se nahaja tudi uprava vrtca, vključujemo otroke od prvega leta starosti do vstopa v šolo in sicer v 4 oddelkih 1. starostnega obdobja in 6 oddelkih 2. starostne stopnje.

Pri vzgoji poudarjamo pomen naravnega okolja in skrb za njegovo ohranjanje. Vzgojni prostor smo iz igralnice razširili v naravo. Naravna danost, vpetost vrtca med Golovec in Barje, nam omogoča, da otroci, tudi najmlajši, preživijo velik del dneva na prostem. Pogosto nas srečate sredi rakovniškega gozda, v Botaničnem vrtu, na sprehajalnih poteh in kolesarskih stezah v okolici Galjevice.

Prisegamo na lepo. Ne v smislu dekorativnosti in estetike same po sebi, temveč v prepričanju, da se ob doživljanju lepega, pa naj si bo to prostor, vsebina ali odnos, otrok ne le intelektualno razvija, ampak tudi duhovno bogati. Kakovostno življenje otrok zagotavljamo tudi s funkcionalno in estetsko urejenostjo notranjosti vrtca. Kotički v igralnicah in garderobah omogočajo igro v manjših skupinah, druženje otrok različne starosti in mirne igre otrokom, ki ne potrebujejo spanja.

Prednost vrtca so prostori za dodatne dejavnosti: knjižnica, pogovorna soba, kamrca za individualno delo z otroki, večnamenska dvorana in telovadnica OŠ, ki se drži vrtca. Prostori izžarevajo ustvarjalnost otrok in vzgojiteljic, saj so le-ti sodelovali pri njihovem preoblikovanju in opremljanju.

 

enota Galjevica

enota Galjevica

enota Galjevica

enota Galjevica

enota Galjevica

enota Galjevica

enota Galjevica